FAQ
Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?

Brievenselectie

De selectiecommissies beoordeelt de brieven en beslist of je wordt uitgenodigd voor het vervolg van de selectieprocedure. De brievenselectie geschiedt aan de hand van de volgende criteria:

  • Motivatie voor het huisartsenvak /-opleiding
  • CV passend bij de huisartsopleiding
  • Beheersing Nederlandse taal
  • Reflectie op eerdere afwijzing (LHK-toets en/of STAR-interview)

Uiterlijk vier weken na sluiting van de aanmeldingsperiode ontvang je bericht over dit besluit. Houd de data voor de Zie hiervoor de 'Planning'.

Informatie en contact

Informatie over het volledige sollicitatieproces (selectie en plaatsing), de planning, voorwaarden en overige bepalingen vind je op de website van Huisartsopleiding Nederland.

Vragen of problemen bij online solliciteren? Neem contact op met de afdeling werving, selectie en plaatsing van Huisartsopleiding Nederland via 030 - 22 72 820 of stuur een e-mail naar support@huisartsopleiding.nl .

FAQ

Klik hier voor de veelgestelde vragen


Sollicitatieproces

Het sollicitatieproces voor de huisartsopleiding bestaat uit twee onderdelen:

1) Selectieprocedure

De selectieprocedure is competentiegericht en wordt ingezet om te bepalen of een sollicitant geschikt is om te starten met de huisartsopleiding.

2) Plaatsingsprocedure

Sollicitanten die geschikt zijn bevonden voor de huisartsopleiding vallen onmiddellijk onder de plaatsingsprocedure. Het is niet mogelijk een eerste plaatsingsronde over te slaan. Als je solliciteert dien je per de eerstvolgende startdatum van de huisartsopleiding (een half jaar later) te kunnen starten met de opleiding.

 

Lees voor het indienen van je sollicitatie, goed de voorwaarden, de overige bepalingen en het privacystatement door.